Man-fre 08.00-15.30
Lør-søn stengt

Om behandlingen

Behandlingstidspunkt

Det er for det meste barn og unge som henvises til kjeveortoped gjennom sin tannlege, men tendensen er økende når det gjelder behandling av voksne pasienter. Det antas at ca 30% i et barnekull har et kjeveortopedisk behandlingsbehov.

Selv om barn vokser, er det skjelden veksten kan korrigere bittfeilen som har utviklet seg. Ved å velge et riktig behandlingstidspunkt kan veksten ofte utnyttes positivt slik at man kan oppnå et godt resultat på en enklere måte.

Tidlig behandling (vanligvis mellom 8 og 10 år)

Kryssbitt (breddetilpasningen mellom overkjeven og underkjeven er feil)

Underbitt

Agenesier (medfødt manglende tenner)

Dype bitt (pasienten biter med underkjevens fronttenner i ganen)

Store overbitt på 8 mm eller mer.

Åpent bitt i fronten

Tidlig behandling går som regel ut på å bruke en plate, en nattbøyle eller en kort behandling med streng på tennene.

Behandling i vekslingstannsettet (vanligvis mellom 10 og 14 år)

De fleste kjeveortopedisk behandlingene skjer i vekslingstannsettet. På dette stadiet felles resten av melketennene og de nye tennene bryter frem.

Behandlingen i vekslingstannsettet innebærer å ha streng på tennene. Gjerne i kombinasjon med en plate eller en nattbøyle.

Behandlingstid:

En kjeveortopedisk behandling tar vanligvis 1.5 – 2 år, men dette kan variere, alt etter bittavvik.

Apparatur:

Det skilles mellom to typer apparaturer:

Ved fast apparatur er en reguleringsstreng festet ved hjelp av klosser som er limt på tennene. Klossene kan være av stål eller hvit glasskeramikk. Avtagbar apparatur er en plate/”gom” som man kan ta på og av selv.

Stabilisering:

Etter avsluttet behandling stabiliseres ofte tennene med enten plater eller tynne metalltråder som limes bak tennene i over – og underkjevens front.

Usynlig tannregulering på
Stord og Husnes

Incognito er det en kan kalle et “high end” produkt; strengen er skreddersydd for den enkelte pasient sine tenner slik at den blir mest mulig komfortabel under behandlingen.

Les mer her